Bli medlem
Logg inn
Start.no
Quiz
Filter
Lister
Lister  
 
Beste komiker over tidene er en liste med komikere fra norge - levende og døde.
Gi din stemme på komikerne, og få din favoritt på topp!
Hvis du savner en komiker, eller finner en feil, send meg en melding, eller kommenter nederst, så fikser jeg det snarest mulig.


Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Norske_komikere_og_humorister
Lag din egen liste
eller del til..
Del på Grupper
 
PlassBildeTittel og beskrivelseStem her
1Trond Kirkvaag

Trond Georg Kirkvaag (født 21. juni 1946, død 16. november 2007) var en norsk komiker, skuespiller og imitator som lagde en rekke humorprogrammer i Norsk Rikskringkasting (NRK) gjennom over 30 år. Kirkvaag var sønn av den tidligere NRK-programlederen Rolf Kirkvaag. Trond Kirkvaag var best kjent for sitt mangeårige samarbeid med Knut Lystad og Lars Mjøen i komikertrioen KLM. Sammen fikk de tre hedersprisen under Komiprisen 2007 og Leonardstatuetten i 2001. I tillegg mottok han årets hederspris under Gullruten 2004. Foruten samarbeidet i KLM, samarbeidet han også i perioder med komikere som Jon Skolmen og med Otto Jespersen.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
2Harald Heide-Steen jr.

Harald Heide-Steen jr. (født 18. august 1939 i Oslo, død 3. juli 2008) var en norsk skuespiller og sanger som blant annet var kjent fra rollen som «Dynamitt-Harry» i de norske Olsenbanden-filmene. Han var også kjent som improviserende komiker, gjerne i tospann med Rolv Wesenlund under navnet Wesensteen på slutten av 1960-tallet. Heide-Steen jr. var erfaren innen revy- og teatermiljøet, og i tillegg hadde han flere soloopptredener hvor han ble kjent for sine mange figurer, blant annet «Rikstyristsjef Ottmar Johansen», «Sylfest Strutle», «Russisk ubåtkaptein» og «Flykaptein» for flyselskapet Spantax. Som jazzvokalist utmerket han seg med scat-synging, og utga jazzplaten Musikalske minner (Big Box Records, 2008) med musikerne Bjørn Kjellemyr, Hallgrim Bratberg, Rune Arnesen og Svenn Erik Kristoffersen. Harald Heide-Steen jr. var sønn av skuespilleren Harald Heide Steen (1911-1980) og fetter til Anne Marit Jacobsen.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
3Rolv Wesenlund

Rolv Helge Wesenlund (født 17. september 1936 i Horten) er en norsk komiker, sanger og skuespiller. Han er kanskje mest kjent for å ha spilt tittelrollen i musikalen og filmene om Bør Børson og figuren Marve Fleksnes i TV-serien «Fleksnes».


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
4Arve Opsahl

Arve Opsahl (født 14. mai 1921 i Oslo, død 29. april 2007 samme sted) var en norsk skuespiller, sanger og komiker som er aller mest kjent fra rollen som «Egon Olsen» i filmene om Olsenbanden, og siden 1990-tallet fra rollen som den vittige Henry i komiserien Mot i brøstet.

Arve Opsahl debuterte i filmen Svendsen går videre i 1949, men huskes kanskje best fra filmer som Operasjon Løvsprett (1962), Hurra for Andersens (1966), revyfilmen Kjære lille Norge (1973) og fra rollen som Egon Olsen i Olsenbanden-filmene. Opsahl er en av Norges mest engasjerte filmskuespillere, og har bidratt i drøyt 40 filmproduksjoner.

På TV er han mest kjent fra rollen som Henry i den populære komierien Mot i Brøstet som gikk på TV2 store deler av 90-tallet. Han deltok også i oppfølgeren Tusenårsfesten som ble utgitt på video og var ment som en slags sammenslåing av Mot i Brøstet og Karl & Co.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
5Trond Viggo Torgersen

Trond-Viggo Torgersen (født 14. juni 1952) er en norsk artist, mediemann, barneombud og lege.

Torgersen har laget en rekke barne- og ungdomsprogrammer. Han vant Spellemannprisen 1981 i klassen barneplate sammen med George Keller for albumet Det by'ner nå. Han hadde også flere programmer fra Samfundet i Trondheim under tittelen Trond-Viggo og Samfundet.

Han er utdannet barnelege, og er for tiden paneldeltager i radioprogrammet 20 spørsmål. Han er også kjent fra barne-tv med flodhesten Flode. Torgersen er nå aktuell med fjernsynsprogrammet Hvorfor det? som sendes lørdager på NRK1.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
6Dagfinn Lyngbø

Dagfinn Lyngbø (født 10. november 1972) er en norsk standup-komiker fra Askøy utenfor Bergen. Han har mottatt Komiprisen fem ganger; beste stand up-artist i 2001, 2005 og 2008, beste mannlige artist i 2003 og årets morsomste - publikumspris i 2008.

Dagfinn Lyngbøs karriere startet gjennom en uvanlig popularitet under russerevyen. Han har senere jobbet seg opp som komiker til gjennombruddet kom i 1999 med Minitimen.

Han er kjent for å ta for seg hverdagslige situasjoner og fremføre dem igjennom humoristiske vinklinger. De fleste vil også huske ham som stemmen til «Sid» i Istid-filmene der han med sin dialekt gir figuren sitt eget særpreg.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
7Atle Antonsen

Atle Antonsen (født 11. august 1969) er en norsk komiker og skuespiller fra Lillehammer. Han er kjent for flere humorprogrammer på TV, som medlem i bandet DDR, for Lompelandslaget og som frontfigur for Det Politiske Parti. Blant TV-programmene han har medvirket i, finner vi Mandagsklubben på TV Norge og Team Antonsen og Uti vår hage på NRK. Han medvirker i dag også i radioprogrammet Misjonen på P4 sammen med Johan Golden. Siden 2006 har han også opptrådt med Team Eckbo, en sceneproduksjon i samarbeid med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Espen Eckbo.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
8Espen Eckbo

Espen Eckbo (født 22. april 1973 i Oslo) er en norsk komiker og skuespiller. Han har skapt, og deltatt i, flere populære humorprogram på TV. For TVNorge lagde han sammen med Henrik Elvestad en rekke innslag til Mandagsklubben og I kveld med Thomas Giertsen, der Espen Eckbo etterhvert ble landskjent for sine karakterframstillinger i Mandagsportrettet, bl.a. med boyband-parodien Boyzvoice. Eckbo lagde sammen med Kristian Ødegård, publikumssuksessen Nissene på låven for TVNorge i 2001. Eckbo har i de siste år jobbet i TV-produksjonsselskapet Seefood, som eies av ham og Ødegård. Eckbo er dog kontraktsmessig tilknyttet TV2.

Eckbo ble av Dagbladets lesere kåret til Årets TV-fjes i 1999 og 2001. I 2002 vant han Komiprisen i klassen beste type for figuren Asbjørn i Nissene på låven. Eckbo har ingen skuespillerutdannelse, men har studert juss.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
9Hege Schøyen

Hege Schøyen (født 22. mai 1957 i Oslo) er en norsk skuespiller, sanger og komiker.

Hun tok utdannelse ved Norges Musikkhøyskole med sang som hovedfag. Etter utdannelsen arbeidet hun som korist til hun debuterte på scenen i stykket På floss med katta i 1982 på Chat Noir. Sitt store gjennombrudd fikk hun i 1986 med monologen Stælken Gundersen, på samme scene. På revyscenen har hun blant annet arbeidet med Vazelina Bilopphøggers, Dizzie Tunes, Sven Nordin, Nils Vogt og Øystein Sunde, og på TV blant annet med Øivind Blunck og Kjersti Holmen. Hun ble landskjent som den undrende, tyggegummityggende Bitten i tv-serien Reidar som gikk på NRK på slutten av 1980-tallet og begynnelsen på 1990-tallet. Det ble utgitt både CD og Video av denne serien. På 90-tallet var hun bla programleder i ungdomsprogrammet Midt i smørøyet.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
10Pernille Sørensen

Pernille Sørensen (født 15. september 1977 i Bærum) er en norsk komiker og skuespiller. Hun er en av skaperne og skuespillerne i den norske humorserien Melonas som gikk på NRK1 fra 2002 til 2006. Hun er også kjent fra andre programmer på NRK, blant annet som paneldeltaker i 20 spørsmål og Løvebakken og for enkelte roller i Uti vår hage. Hun fikk prisen som årets nykommer under Komiprisen 2003. Høsten 2009 spillefilmdebuterer hun i Knerten, som regisseres av Åsleik Engmark.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
11Jon Almaas

Almaas ble programleder i NRK-programmet Nytt på nytt da serien startet i 1999. I 2001 var han en av to programledere for Spellemannprisen.

Før det hadde han faste innslag i samlivsprogrammet Direkte sexy i 1998. Han begynte i NRK i 1994 som redaksjonsassistent. I NRK Troms tilbragte han årene 1995 1997 som produsent for Ja takk, begge deler, Krakk og Helg i solnedgang. I denne perioden jobbet han også som skuespiller i produksjonene. Deretter gikk veien til Marienlyst igjen, hvor han var produsent for Go' elg og Newton i perioden 1997 1999.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
12Otto Jespersen

Hans Otto Jespersen (født 21. juli 1954 i Farsund) er en norsk komiker, skuespiller og satiriker som er kjent for sin deltakelse i flere kjente humor-programmer både på radio og TV (både på NRK og TV 2). Jespersen oppfattes av enkelte som en omstridt komiker, dette grunnet hans satiriske ytringsform. Hans monologer i TV-programmet Torsdagsklubben og enkelte stunt fra programmer på 1990-tallet har særlig vakt oppsikt og bestyrtelse.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
13Bård Ylvisåker

Bård Urheim Ylvisåker (født 21. mars 1982) er en norsk artist og komiker som er mest kjent fra revygruppen Ylvis-brødrene.

Han og broren, Vegard Ylvisåker, startet sin karriere i 2001 og derfra har deres popularitet bare gått oppover. Sommeren 2004 solgte de billetter for 4,8 millioner til forestillingen «Ylvis - En konsert» som gikk i Tønsberg. De parodierer alt fra Gud i himmelen til svenske ishockeyspillere, fra moderne ballett til boyband. Duoen har hatt show over hele landet og har også hatt faste innslag i Trond-Viggo Torgersens «TVT» og Rune Larsens «Absolutt norsk» på NRK.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
14Knut Nærum

Knut Nærum (født 3. mars 1961) er en norsk komiker, forfatter, tegneserietegner og TV-underholder, mest kjent som fast paneldeltaker i NRKs humoristiske TV-program Nytt på nytt.

Han har også medvirket i Egentlig på NRK. Hans første utgivelse var Vi går for regnskogen, 80-tallet for nybegynnere; en samling enruters vitsetegninger, tidlige trykt i Nye Takter. Deretter laget han fra år 1991 den politisk-satiriske tegneserien Bloid, først for avisen Ny Tid og senere for Dagbladet. I Nytt på nytt har han gjort seg bemerket for overraskende innfallsvinkler og raske poenger servert med en nøktern mine. I januar 2007 hadde teaterstykket En himmel full av stjerner premiere. Stykket var basert på hans bok med samme navn.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
15Nils Vogt

Nils Henning Vogt (født 29. april 1948) er en norsk skuespiller, regissør og komiker som er mest kjent fra rollen som Karl i de to sitcom-seriene Mot i Brøstet og Karl & Co fra 1993-2001.

Vogt debuterte på scenen ved Teatret Vårt i 1972, hvor han var ansatt til 1973, og igjen fra 1975 til 1978. Han var ved Den Nationale Scene fra 1974-1975, og igjen fra 1982-1986. Fra 1978-82 ved Rogaland Teater og fra 1986 ved Oslo Nye Teater.

Ved teatret Vårt medviket han i blant annet i Shakespeares Tvillingene, og ved Den Nationale Scene i stykket Bellmann, Blomsten, Baby og Bruden. Ved Rogaland Teater markerte han seg som komedieskuespiller i blant annet Scapino etter Moliere. Ved Oslo Nye har han hatt en lang rekke med komiske roller, blant annet hovedrollen i Woody Allens Bogart og jeg og i hva som betegnes som en gnistrende komisk rolleinnsats i Shakespeares Vintereventyret. I 1997 var han sentral i farsen Penga eller livet på Chateau Neuf.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
16Vegard Ylvisåker

Vegard Urheim Ylvisåker (født 19. mai 1979) er en norsk artist og komiker som er mest kjent fra revygruppen Ylvis.

Han og broren, Bård Ylvisåker har sitt opphav fra Sogn, men vokste opp i Bergen og Afrika. Den profesjonelle karrièren startet høsten 2000 med den kritikerroste forestillingen «Ylvis - en kabaret». Derfra har deres popularitet bare økt. Sommeren 2004 solgte de billetter for 4,8 millioner til forestillingen «Ylvis - En konsert» som gikk i Tønsberg. De parodierer alt fra Gud i himmelen til svenske ishockeyspillere, fra moderne ballett til boyband. Duoen har hatt show over hele landet og har også har hatt faste innslag i Trond-Viggo Torgersens «TVT» og Rune Larsens «Absolutt norsk» på NRK.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
17Harald Eia

Harald Meldal Eia (født 9. februar 1966 i Bærum) er en norsk komiker, tekstforfatter og skuespiller. Han er kjent for en rekke humorprogrammer på NRK, i samarbeid med blant annet Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen.

Eia gikk på Valler videregående skole og jobbet som avisbud i flere år før han begynte ved Universitetet i Oslo. Han har filosofi mellomfag, matematikk og data grunnfag. Han leverte hovedoppgaven Lidende ledere og kompetente kalkulatører næringslivsfolks symbolske kamper i sosiologi i 1992. Hans teatersportgruppe ble nordiske mestere i 1994. Høsten 2007 ble det kjent at Eia og hans kone, skuespilleren Anne Ryg, skulle skilles.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
18Øyvind Blunck

Blunck er kjent for en rekke humoristiske roller i fjernsyn og på scene, blant annet som tenåringen "Reidar", mopedoriginalen "Fridtjof", i revyer sammen Hege Schøyen og som politimannen "Valter Holm" i seks filmer om Olsenbanden. Han gjorde et uslettelig inntrykk som assyriologen "Henrik Meisel" i ABC-teatrets forviklingskomedie Den spanske flue. Han hadde også rollen som kroverten "Thénardier" i musikalen Les Misérables da den ble satt opp første gang i Norge i 1988. Han spiller rollen som Programansvarlig/TV-troll, i filmen Showbiz eller hvordan bli kjendis på en-to tre! fra 1989. Der medvirker bl.a. Tom Mathisen og Herodes Falsk. Han har også hatt suksess med figurer som Fridtjof. Blunck har spilt tre revyer sammen med Hege Schøyen: «Bare gode venner» i 1992 1994 og «Fast følge» i 1996.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
19Kristian Valen

Kristian Valen (født 13. oktober 1974 i Stavanger) er en norsk komiker og artist. Valen debuterte på 90-tallet og gav ut 4 album under navnet "Sibbe fra Sandnes". Valen er senere kjent fra scene og fjernsyn med show som «Fartøy Valen», «3 PÅ TILTAK», «Et musikalsk kaos. Takk for framøtet», «Valen TV» og «Valen & de», de to sistnevnte på TVNorge.

Kristian Valen er sønn av den tidligere fotballspilleren Inge Valen (Viking). Valen var selv en talentfull fotballspiller, og er blitt kalt en «kunstner på banen» av Vikings tidligere trener Benny Lennartsson. Han ga seg imidlertid med fotballen i 16-årsalderen.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
20Thomas Giersten

Thomas Bauer Egeberg Giertsen (født 4. juli 1971) er en norsk stand-up komiker, humorist, produsent og skuespiller som er mest kjent fra TV-programmene Torsdagsklubben og Mandagsklubben på TV2 og TVNorge, samt flere stand-up forestillinger rundt om på landets scener. For sin innsats på scene er han blitt tildelt revyprisen Leif Justers ærespris.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
21Terje Sporsem

Terje Sporsem (født 17. mai 1976) er en norsk komiker og programleder fra Ålesund, bosatt i Oslo. I 2003 og 2004 ble han kjent for et alment publikum da han var han med på å lage den Jackass-inspirerte humorserien Judas som gikk på TVNorge. Han har siden vært vært programleder for Grip mikrofonen, vært deltaker i Skal vi danse og var fra 2007 til 2008 lagkaptein i humorprogrammet 9 av 10 nordmenn, alle på TV2. Han er tilknyttet managementet Stand Up Norge, og har satt opp soloshowet Mitt liv som Terje i 2007.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
22Johan Golden

Johan Golden (født 9. juni 1974) er en norsk komiker, musiker, politiker og programleder i radio og fjernsyn. Han jobber for tiden i P4-programmet Misjonen, der han er programleder sammen med Atle Antonsen. Disse to hadde tidligere programmet Kommisjonen på nå nedlagte Kanal 24. Han ble kjent gjennom radioprogrammet XL, og fikk senere tv-programmet En L.U.N. Aften med Golden og Antonsen på den nedlagte kanalen Metropol.

Johan er gift med skuespiller Tuva Hølmebakk. 26.September 2008 fikk de to sitt første barn, Sebastian. Etter fødselen gikk Golden ut å sa "Han kom så han rakk å ta helg" (barnet ble født en fredag ettermiddag).


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
23Anders Bye

Anders Bye (født 4. desember 1981) er en norsk skuespiller og komiker som er mest kjent som den ene halvdelen av duoen Bye & Rønning Show, sammen med makker Jon Niklas Rønning.

Duoen er mest kjent for sine mange treffende parodier på kjente personer i Norge. De har turnert over det meste av landet og var også i 2006 aktuell med en DVD-utgivelse. Høsten 2007 var duoen aktuell med humorserien Hjemme hos Bye & Rønning på NRK1.

Bye vant klassen beste mannlige artist, revy og komedie under Komiprisen 2006, mens han sammen med Rønning vant klassen beste forestilling - scene for Bye & Rønning prøver keiserens nye klær under samme utdeling.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
24Kristopher Schau

Kristopher Hugh Martin Schau (født 12. august 1970 i Oslo) er en norsk musiker, komiker og programleder. Han er mest kjent fra radioprogrammene XL og Karate på P3 og fra TV-seriene Team Antonsen, XLTV og De syv dødssyndene. Han har også vært med i en rekke andre prosjekter, både innen musikk-, film- og TV-bransjen.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!  
25Jon Niklas Rønning

Jon Niklas Rønning (født 2. september 1979 i Oslo) er en norsk skuespiller og komiker som er mest kjent som den ene halvdelen av duoen Bye & Rønning Show, sammen med makker Anders Bye.

Duoen er mest kjent for sine mange treffende parodier på kjente personer i Norge. De har turnert over det meste av landet og var også i 2006 aktuell med en DVD-utgivelse. Høsten 2007 er duoen aktuell med humorserien Hjemme hos Bye & Rønning på NRK1.

Han hadde sommeren 2008 suksess i en podcast fra P4 igjen sammen med makker Anders Bye, hvor de parodierte ulike kjendiser.


 

 
 
   Sank stemmer på facebook!